BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfüggesztett börtön jár az MTV székház felgyújtásáért

Hat vádlott első fokon felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Mind a hatan közérdekű üzem megzavarásában bűnösök, némelyikük hivatalos személy elleni erőszakban vagy lopásban is.

Hat vádlottat első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Magyar Televízió (MTV) székházának három évvel ezelőtti ostroma ügyében közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt csütörtökön - írta a Népszabadság Online.

Az ügyész kedden elhangzott vádbeszéde szerint mind a hat vádlott esetében megállapítható a közérdekű üzem - ez esetben az MTV - működésének megzavarása, továbbá a vádlottak egy részénél a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, másoknál pedig a lopás.

Napra pontosan három évvel ezelőtt szivárgott ki Gyurcsány Ferenc "őszödi beszéde", amelyben az akkori kormányfő nem sokkal a 2006-os, megnyert országgyűlési választások után egy frakciótanácskozáson trágár szavak kíséretében elismerte, hogy hazudtak a kampányban, a magyar költségvetés az összeomlás szélén áll és megszorításokra lesz szükség.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.