BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem veszítik el munkahelyüket a leégett mátészalkai gyár dolgozói

A leégett mátészalkai autótükör-üzem alkalmazottait mindenképpen tovább kívánja foglalkoztatni a cég tulajdonosa.

Erről tájékoztatta Varga István gazdasági és fejlesztési minisztert a Flabeg-csoport igazgatóságának elnöke, Axel Buchholz. Varga István — a magyar kormány nevében — teljes támogatásáról biztosította a vállalatot abban a szándékában, hogy a biztosítással kapcsolatos ügyintézést követően új gyáregységet létesítenek Mátészalkán a hét végén leégett 3600 négyzetméteres üzemcsarnok helyett.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a szatmári gyár egyik telephelyének 3 600 négyzetméteres üzemcsarnokában vasárnap pusztított tűz. A könnyűszerkezetes elemekből készült létesítmény tetőszerkezete égett, s középső része a tűzoltók erőfeszítései ellenére beomlott, csak a szilárd falazattal épített két végénél tudták a lángok továbbterjedését megakadályozni.

A német cégcsoport mátészalkai Flabeg Automotive Gyártó és Kereskedelmi Kft.-jének hétfő délutáni közlése szerint a jelentős kár felmérése még folyamatban van, s a tűz keletkezési okát szakértők bevonásával vizsgálják.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium korábbi közleménye szerint a 270 dolgozónak biztos megélhetést nyújtó mátészalkai Flabeg gyár a hátrányos helyzetű térség egyik kiemelt foglalkoztatójának számít. A tűzkárt szenvedett üzemcsarnok dolgozóinak egy része hétfőn a cég másik mátészalkai telephelyén kapott munkát, a többieket egyelőre szabadságra küldték.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.