BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt napos rali után vidáman dől hátra a Wall Street

Pénteken enyhe emelkedéssel nyitott a Wall Street, miután Timothy Geithner pénzügyminiszter optimistán nyilatkozott a gazdaságról, Kínából pedig a vártnál jobb adatok érkeztek.

Timothy Geithner csütörtökön közölte: a gazdaság lassan kezd magához térni, így a kormány fokozatosan beszüntetheti a rendkívüli pénzügyi támogatásokat. A Kongresszus előtt tett nyilatkozatában az amerikai pénzügyminiszter leszögezte: a gazdaság messze jobb állapotban van, mint egy évvel ezelőtt, amikor az összeomlás fenyegette – jelenti a Reuters.

Ez és a Kínából érkező, meglepően jó ipari termelési adat jókedvre hangolta a befektetőket pénteken. A LibertyView Capital Management elemzője szerint a nap mint nap érkező jó hírek portfólióik újraépítésére és további vásárlásokra indítják a befektetőket.

Ugyanakkor a Wall Street  november óta nem látott öt napos ralin van túl, ezért elképzelhető, hogy a parketteken profitrealizálás következik.

Az S&P futures 1,7 pontot emelkedett, a Dow Jones 1 pontot, a Nasdaq 5,25 pontot javított. A befektetők most a Michigani Egyetemi fogyasztói bizalmi indexének nyilvánosságra hozását várják, a Reuters elemzői előzetesen 67,3-et várnak az augusztusi 65,7-hez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.