BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Patthelyzet - Az állami cégeket erősíti a vasúti liberalizáció

Növekvő aggodalommal figyelik az illetékesek az európai vasúti teherszállítás liberalizációjának alakulását, miután az állami tulajdonú óriásvállalatok egy hullámban több a közelmúltban alapított magántársaságot felvásároltak.

Szakértők szerint ezek a tranzakciók az állami irányítású cégek versenyhelyzetét erősítik, miközben a liberalizáció pont ezeket a vállalatokat szerette volna kihívások elé állítani – áll a Financial Times tegnapi összeállításában.

Két tervezett tranzakció kapcsán erősödtek fel az Európai Bizottság által tíz éve elindított vasúti liberalizáció eredménytelenségét hirdető hangok.

Az egyik, hogy a francia állami tulajdonban lévő SNCF tárgyalásokat folytat a szintén francia illetőségű, ám magántulajdonban lévő Veolia Cargóval Franciaországon kívüli érdekeltségeinek felvásárlásáról.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.