BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gáztárolásban jók vagyunk

Új bővítéseket vizsgál az E.On, vezetékátadás előtt az FGSZ, születőben a Mol–Gazprom cég

Alig adta át az E.On Földgáz Storage Zrt. a térség legnagyobb gáztárolóját Zsanán, máris az újabb bővítések lehetőségét mérlegeli. Becslése szerint 800-900 millió köbméterrel tudná megnövelni 4,34 milliárd köbméteres kapacitásait.

„A horvát határ közelében lévő, pusztaedericsi létesítmény kapacitásait például a Krk szigeten tervezett cseppfolyósföldgáz-terminál közelsége miatt lenne érdemes megnövelni” – mondta el a Világgazdaságnak Kutas István, a hazai E.On csoport szóvivője.

Jók a bővítési lehetőségek az E.On hajdúszoboszlói tárolójában és Zsanán is, sőt, a Moltól is vásárolhat az E.On újabb, gáztárolásra alkalmas területeket. Utóbbira vonatkozó opcióját az a szerződés rögzíti, amely alapján 2006-ban megvásárolta a nemzeti olajcég gázüzletágát.

A napokban átadott zsanai beruházás 35 milliárd forintba került. Általa a tárolókapacitása 600 millió köbméterrel, mintegy 2,2 milliárdra, napi kitárolókapacitása pedig 28 millió köbméterre nőtt.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.