BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

LESZ: sztrájktörőket alkalmaz a Malév

A mai ferihegyi sztrájk a több éve romló helyzet, és a hónapok óta eredménytelen tárgyalások következménye – indokolja a munkabeszüntetést a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ).

A mai napon 15.30-tól 20.30-ig áll le a munka a Malév-csoport földi kiszolgáló cégénél, a Malév Ground Handling Zrt-nél.

"A dolgozók az utoljára 2006-ban emelt bérek értékvesztéséért szeretnének kompenzációt, és megoldást várnak a hiányzó biztonsági felszerelések és munkaruhák, a használhatatlanná amortizálódott pihenő, öltöző és tisztálkodó helyiségek problémájára" - áll a LESZ közleményében.

"A sztrájkkal azt is üzenik: a jövő januártól tervezett, újabb 20-30 százalékos megvonások lehetetlen helyzetbe hozzák a dolgozókat és családjaikat. A cégvezetés lépései azt jelentenék, hogy a bérek 2010 januárjában reálértéken számolva a 2005-ös szint 60 százalékára csökkennének" - szól a szakszervezet közéeménye.

A szakszervezet szerint a Malév GH a Budapest Airport tavalyi lépéséhez hasonlóan az "adott munkafolyamatokban járatlan, képzetlen sztrájktörőt" hozatott Ferihegyre.

Eközben irracionálisnak nevezte a sztrájkot hirdető szakszervezet béremelési követeléseit a Malév GH vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.