BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Filmtámogatás: mégis érdemes

Egy minapi törvénymódosítás lehetővé teszi a kedvezmény igénybevételét – A válság ellenére nő a dotáció

Mégis megmarad az idén az úgynevezett filmes adókedvezmény igénybevételének lehetősége, holott az év elején úgy tűnt, a cégek elbúcsúzhatnak ettől a számukra is igen előnyös támogatási formától.  Mind az alkotók, mind a mecénás cégek szemszögéből igen kedvező lehetőségről van szó, ám ez év elején úgy tűnt, az „aranykor” véget ér.

A társasági adóról szóló törvény szigorításának ugyanis az is a részét képezte, hogy egy-egy vállalkozás csak akkor csökkentheti az adóalapot a támogatás mértékével, ha az abban részesülő e dotáció nélkül is nyereséges lenne. E passzusnak igen hosszú az előtörténete, eredetileg ugyanis a törvényalkotó az ingyenesen átadott pénzeszközöket – mint amilyen ez a támogatási forma is – az adóalapot csökkentő, szaknyelven elismert költség gyanánt kívánta besorolni – mutatott rá a Világgazdaság kérdésére Hegedűs Sándor, az RSM DTM Hungary tanácsadó cég adópartnere. Azonban még időben kiderült, hogy így komoly pénzeket lehetne adómentesen kiszivattyúzni akár külföldi társaságokba is.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.