BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyen is van: lépéselőnyben Magyarország!

Lépéselőnyben van Magyarország az Egyesült Államokkal szemben a polgárok biztosítási jogviszonyát tekintve, hiszen sikerült megőrizni a közel hatvanéves, a bismarcki szolidaritás elvén működő társadalombiztosítást.

A most leköszönő kormányon számos elmaradt reformot számon lehet kérni, ám az elvitathatatlan: megoldotta a biztosítotti jogviszonyt övező adminisztratív káoszt. Sikerült elérni, hogy az önmaguk járulékát, biztosítási díját fizetni nem tudókért az állami költségvetés fizet az Egészségbiztosítási Alapba (EA).

Ám a következő kormányra vár a feladat: az alapvető sürgősségi-járványügyi ellátások sértetlenül hagyása mellett szűkíteni a tb-járulék fejében járó szolgáltatási csomagot, vagy állami pénzt pumpálni az egészségügybe. Ez utóbbira kicsi az esély. Ezért elkerülhetetlen az elavult intézményi rendszer és a biztosítás reformja.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.