BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A svéd modell: „Fizessenek a gazdagok!”

Százezer új munkahelyet, magasabb nyugdíjakat, új állami beruházásokat és gazdagok adóterheinek növelését ígéri a svéd baloldali-zöld ellenzék a szeptemberi parlamenti választásokra készülve.

Üzenetünk világos: teljes foglalkoztatás, a jóléti állam előtérbe helyezése az újabb adócsökkentésekkel szemben és fegyelmezett költségvetés – áll az oppozíció „árnyék-költségvetését” bemutató nyilatkozatban. A nagyobb kiadások és a kordában tartott deficit közötti ellentmondást a jelenleg regnáló jobb-közép kabinet által bevezetett adócsökkentések részleges visszavonásával oldaná fel a baloldal.

Ez első sorban a magas jövedelműek terheinek növelését jelentené. Akik többet keresnek, azoknak nagyobb mértékben kell hozzájárulniuk a közkiadásokhoz is – fogalmazott a program kapcsán Thomas Ostros, a pénzügyi tárca várományosa egy esetleges baloldali-zöld győzelem esetén. Az ellenzéki koalíció – elemzők szerint főleg a zöldek által képviselt környezetvédelmi szempontok miatt – közel 8 százalékponttal vezetnek a regnáló jobbközép erők előtt, 51,2 százalékos népszerűséget elérve a legutóbbi felméréseken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.