BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig nincs megoldás Bábolnán

Levélben kért lehetőséget a Raiffeisen Bank Zrt., hogy időt kapjon végleges döntésének kialakítására az IKR Termékfejlesztési Zrt. finanszírozásával kapcsolatban – közölte a bábolnai székhelyű társaság.

Korábban még arról tájékoztatott az IKR, hogy megoldás született a tavaly százmilliárd forint feletti bevételt elérő integrátor hitelezőivel. A gyakorlatban ez egy részvényóvadéki szerződés, amelyet az IKR működését hitelező hat bank írna alá.

Ez a feltétele a vállalat további finanszírozását lehetővé tevő, május közepén elfogadott moratórium életbelépésének. A Raiffeisen július 7-én nyújtott be felszámolási kérelmet a vállalat ellen a Komárom-Esztergom megyei bíróságon.

Akkor az IKR a miniszterelnökhöz és a PSZÁF-hoz fordult, ugyanakkor a pénzintézet bécsi központjában is reklamált a kérelem ellen. Szaxon J. Attila vezérigazgató az agrarmonitor.hu-nak úgy nyilatkozott: a Raiffeisen anélkül hozta meg a döntését, hogy konzultált volna a többi bankkal.

A szerződésben a bankok az IKR részvényeinek 75 százalék plusz egyszavazatnyi részét kérik biztosítékként, ugyanakkor a Raiffeisen néhány ponton kiegészítést kért. Az IKR működéséhez 22-24 milliárd forintos hitelre lenne szükség. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.