BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP: elmaradt a meglepetés

Több országban is visszavetette az eredményt a portfólió további romlása

Gyorsjelentés. A vártnál roszszabb, 27,4 milliárdos nettó eredményt produkált a második negyedévben az OTP csoport.

A profit elmaradt a bázisidőszakitól és az elemzői várakozásoktól is, ám a 42,3 milliárdos korrigált, tőzsdei adózott eredmény megfelelt az elképzeléseknek. A profit mérséklődése leginkább a kockázati költségek emelkedésével magyarázható, amely mind itthon, mind a régiós érdekeltségek többségénél éreztette hatását.

A bankcsoport működése ugyanakkor változatlanul egészséges képet mutat, hiszen az első féléves működési eredmény 18 százalékkal magasabb a bázisidőszakinál.

A kockázati költségek alakulásában változatlanul nagy a bizonytalanság, ez lényegesen befolyásolhatja az egész éves profitot. Az OTP részvényének árfolyama kétszázalékos esés után 5000 forint alá csúszott a tőzsdén.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.