BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Concorde: Merre megy a piac?

Az Egyesült Államok folyamatosan felülteljesítheti Európát - írja a Concorde.

„Totális leülés és nagy beszűkülés van, már napok óta semmi sem történik. Ebből nagyobb mozgás fog következni előbb-utóbb.” – írja Faragó Ferenc, a Concorde Vakmajom Alap tanácsadója a Facebookon.

Az elemző kifejti: a „smallcap” indikátor felfelé mutat, ugyanakkor a kötvények igen erősek, és „egyáltalán nem áraznak semmiféle növekedést.”

Mostantól a gyorsjelentési szezon veszi át a dominanciát, hiszen a negyedévnek vége, jönnek az eredmények – teszi hozzá Faragó Ferenc.

„Amit látni még, hogy az EU alulteljesít.” Az Egyesült Államokban a jegybank szerepét betöltő Fed tovább folytatja a monetáris élénkítést, s előbb-utóbb az Európai Központi Bank is rá fog kényszerülni „hogy csináljon valamit” – hívja fel a figyelmet az elemző.

A fiskális szigor mellé monetáris könnyítés lenne szükséges, az Egyesült Államokban fiskális és monetáris lazítás van egyszerre – hívja fel a figyelmet Faragó Ferenc. „Ráadásul az erősödő euró is lassítja a gazdaságot. Ceteris paribus nem lenne meglepő, ha az EU piacok továbbra is alulteljesítenének."

Equilor: magyar részvénypiac

A BUX index a harmadik negyedévet sávozással töltötte követve a nemzetközi részvénypiaci hangulat hullámzásait. A BUX mozgását leginkább meghatározó négy blue chip közül két részvény értéke növekedett (Richter, Mol), két papír árfolyama pedig stagnált (OTP, Magyar Telekom) a harmadik negyedévben.

A BUX index harmadik negyedévben tapasztalt sávos mozgásból a sávkitörés irányát a nemzetközi mozgások határozhatják meg. Itt jelentős elmozdulásra a novemberi amerikai szenátusi választásokig az Equilor nem számít.

Az OTP papírok tartását javasolja az elemzés. Az Equilor úgy véli, hogy a következő negyedévben nem érdemes vételi pozíciót felvenni az OTP-ben, mivel a jellemző irány lefelé mutat.

A MOL esetében az Equilor elemzői az előző negyedévhez hasonlóan kivárást javasolnak az év utolsó három hónapjára. Ennek oka, hogy a társaság körül keringő számos bizonytalanságot keltő információ kimenetele továbbra sem ismert.

A Magyar Telekom részvények tavasz óta sávozó mozgást végeznek, a nyári hónapokra jellemző viszonylag alacsony forgalom mellet. Az ősszel várható negatívabb részvénypiaci hangulatban a részvény árfolyamát megtartó erőként szolgálhat, hogy defenzív papírról van szó, amit a várható osztalékhozam miatt érdemes megtartani.

Az Equilor elemzői szerint a szektortársakhoz képest jelenleg enyhén túlárazottak a Richter részvényei, de a kirobbanó második negyedéves gyorsjelentés után az év második felében is kedvező eredményekről számolhat be a gyógyszergyártó. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.