BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így jön létre negyedmillió új munkahely

A világ egyik legnagyobb könyvvizsgálója a következő öt évben 250.000 munkavállalót vesz fel, évente átlagosan 50.000-et. A cég jelenleg 170.000 embert foglalkoztat.

Deloitte Touche Tohmatsu, a világ egyik legnagyobb könyvvizsgálója bejelentette, hogy átlagosan 50 ezer munkavállalót vesz fel évente a következő öt során, azaz összesen világszerte 250 ezer ember alkalmazását tervezik 2015-ig.

A Deloitte, aki tagja a „big 4”-nak (a világ négy legnagyobb könyvvizsgáló cége), világszerte 170.000 embert foglalkoztat jelenleg, kapacitásainak ilyen mértékű a növelését a cég vezetésének indoklása szerint a szolgáltatások iránti igény masszív  növekedése indokolja az ázsiai piacokon. A bővítéssel a Deloitte erősebben koncentrál a távol-keleti térségre.

A tanácsadási üzletágá globális bevétele ugyanis 14,9 százalékkal haladta meg az előző évit, így 7,5 milliárd dollárt tett ki 2010 májusáig. A Deloitte Touche Tohmatsu árbevétele 1,8 százalékkal 26,6 milliárd dollárra nőtt ebben az időszakban, a növekedés elsősorban az ázsiai kereslet megugrásának tudható be.

Ázsiában ugyanis az árbevétel 8,5 százalékkal 3,6 milliárd dollárra nőtt, míg Amerikában 4 százalékkal 13 milliárd dollárra ugrott a bevétel. Ezzel szemben csökkenést mértek a Közép-Kelet Európai térségben és Afrikában. „Büszke vagyok arra, hogy a válság legsúlyosabb időszakában, a legnehezebb gazdasági helyzetben is megálltuk a helyünket” – jelentette ki Jim Quigley a cég vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.