BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbánra vár a forint

A forint reggel erősödni tudott az euróval szemben, azóta nem mozdult jelentősen az árfolyam. Ha a befektetők hitelesnek tartják majd a költségvetés részleteit, akkor további erősödés várható.

A hazai deviza árfolyama alig változott 10 óra óta, az eurót 273,5 forinton jegyzik, az alpesi deviza 204,84 forint. A dollárral szemben is a délelőtti, 195 forint körüli árfolyam jellemző, némileg gyengébb szinten tartózkodik a forint: az amerikai dollárért ára 196 egységet kell adni a hazai devizából. Az euró 1,335-ös szinten áll a frankkal szemben.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

„Trendszerű erősödés látható szeptember eleje óta” – mondta Kondrát Zsolt , az MKB Bank vezető elemzője. A kedvező nemzetközi háttér támogatja a forintot, a kockázati étvágy ugyan nem kiemelkedő, de az újbóli recesszióval kapcsolatos félelmek eloszlásával egyre jobban keresik a kockázatos eszközöket, így a forintot – fejtette ki az elemző.

„Májushoz, vagy akár az év elejéhez képest még lemaradás látszik a régiós devizák teljesítményének viszonylatában” – húzta alá Kondrát Zsolt. Az erősödés folytatódhat, ha a nemzetközi hangulat támogat, felzárkózhatunk – tette hozzá.

Technikai szempontból elmondható, hogy a forint október eleje óta kitört a 291-276-os sávból, átvitte a 200 napos mozgóátlagot, mely nagyon fontos szint technikai szempontból. A 270-es szintről visszapattant a hazai deviza, visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot, és nem zárt felette a forint: ez megerősíti a technikai trendet – nyilatkozta a Világgazdaság Online-nak Kondrát Zsolt.

„A forint a 14 napos mozgóátlag mentén erősödik, és ha nincs negatív hír, akkor araszolhat tovább lefelé” – mutatott rá az MKB elemzője. A 270-es szint egy nagyon komoly ellenállás, de hiteles költségvetéssel alá is erősödhet a forint: ehhez szükséges, hogy a költségvetés részleteit is hitelesnek találja a piac.

A hazai deviza akár 10 forintot is erősödhet még az euró ellenében, ha a külső környezet is támogatja a forintot. „A külső hangulatromlás azonban bőven ellensúlyozhatja a hazai jó híreket” – mondta Kondrát Zsolt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.