BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vártnál jobb lett a Citi-eredmény

A Citi harmadik negyedéves eredménye 2,2 milliárd dollár lett, ami 7 cent részvényenként.

A Citigroup harmadik negyedéves profitja részvényenként 7 cent – jelentette a vállalt. A Bloomberg által megkérdezett elemzők konszenzusa 5 centes nettó profit volt.

A Citi profitja így 2,2 milliárd dollár a harmadik negyedévben, mely felülmúlja a várakozásokat. A bank 12 százalékban az Egyesült Államok kormányának tulajdonában van.

A bank bevétele 20,7 milliárd forintra emelkedett: a kedvező hírre a részvények ára a pénteki 3,95 dollárról 4,02 dollárra emelkedett, mely 1,8 százalékos emelkedést jelent – írja a Reuters.

A hitelezési folyamatok javulásának hatására kedvezőbb a cég eredménye – vélte Gary Townsend, a CEO elemzője. A társaság 29,3 milliárd dollár veszteséget halmozott fel a 2008-2009-es időszakban, most úgy tűnik, az állam által megmentett bank ismét stabilitást mutat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.