BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forbes: Íme 2010 legjobb részvényei

A Forbes az idei évben is összeállította a legjobban fialó papírok listáját, amelynek első helyezettje több mint négyszeresére emelte értékét.

A Forbes adatai szerint a legnagyobb fejlődést az Acme Packet mutatta az amerikai piacon, a cloud computingra szakosodó kiscég 424 százalékkal növelte árfolyamát az elmúlt évben a növekvő keresletnek köszönhetően.

Második az olcsó adattárolás specialistája, az Isilon Systems. Tavaly a vállalat papírjaiért még alig 2 dollárt adtak, mostanra azonban a részvények 34 dollárig emelkedtek, ebben része lehet annak is, hogy a vállalat novemberben rábólintott az EMC vételi ajánlatára.

Harmadik a Polypore International, amely megháromszorozta értékét az elmúlt évben. Az észak-karolinai vállalat egyik üzemét Barack Obama elnök is meglátogatta, ami nem csoda, hiszen a vállalat elektromos autókhoz gyárt akkumulátor alkatrészeket, vagyis jól profitál a zöld trendből.

Negyedik helyen a Sauer-Danfoss, az iowai céget egyébként most már teljes egészében a dán Danfoss birtokolja, a felvásárlás igen jó hatást tett a papírokra. A hidraulikus és elektronikus berendezéseket gyártó vállalat az egyik legjobb az évben.

Ötödik a Finisar, az üvegszáloptikai berendezéseket gyártó cég jelentős keresletbővülésnek örülhetett idén, így 220 százalékkal ugrott meg a részvények árfolyama. A vállalat számtalan hálózati eszközt gyárt különböző szektorok számára.

De nem panaszkodhat a hatodik helyen található Crocs sem, a műanyag lábbelik 240 százalékos pluszt hoztak a vállalatnak, annak ellenére, hogy a közelmúltban úgy tűnt, a cég kifulladt.

A hetedik Netflix 9 milliárd dolláros piaci értékével és megháromszorozódó részvényárfolyamával jól példázza, hogyan alakulhat át egy cég sikeresen. A vállalat DVD kölcsönzésről állt át internetes film- és tévéműsor áruházzá.

A nyolcadik Riverbed megduplázódó árfolyamát a sávszélesség iránti fokozódó igénynek köszönheti.

A kilencedik helyen a lista egyetlen orvostechnikai vállalata, az NxStage Medical. A cég többek között végső stádiumú veseelégtelenség kezelésére használt berendezéseket gyárt és 218 százalékos növekedést mutat idén.

Még speciálisabb területen dolgozik a tízedik helyezett Kronos. A 218 százalékos növekedést elérő vegyipari vállalat a titán dioxid festékanyagok előretörésének segítségével került fel a toplistára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.