BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább késik a devizahiteleseket segítő eszközkezelő felállítása

Idén valószínűleg nem kerül a parlament elé a Nemzeti Eszközkezelő Társaságról szóló törvényjavaslat.

A Nemzeti Eszközkezelő Társaság sokadik határidőre sem áll fel, és az idén valószínűleg már el sem jut a parlamentig a tervezet a Népszabadság információi szerint.

A többség a lap szerint akkor sem számíthat majd segítségre, ha elkezd működni az eszközkezelő. A kormány úgy számol, hogy 50 ezer lakáshiteles szorulhat majd rá az állami beavatkozásra.

A PSZÁF június végi adatai szerint 296 ezer jelzáloghitel törlesztésével törlesztésével késnek az ügyfelek, ám ennél többen vannak azok, akikre „nehéz idők várnak”, ha áprilisban lejár a kilakoltatási moratórium – írja a Népszabadság.

Több megyeszékhelynyi embert veszélyeztet kilakoltatás?

Közgazdászok szerint az egyik fő kockázat Magyarország számára, hogy az összes jelzáloghitel 55 százaléka svájci frankban van denominálva, és a forint 28 százalékot gyengült 2008 augusztusa óta az alpesi devizával szemben – írja a Reuters.

Az euró 278 forint, az alpesi devizáért 214 egységet kell adni a hazai fizetőeszközből a bankközi devizapiacon hétfő délután.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.