BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX-ot nem rengette meg a Japán földrengés

A BUX egyelőre megúszta a Japán válságot, az index 0,2 százalékos esést mutat.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,21 százalékos esést mutat egy órával a nyitás után, 22 192,21 ponton áll. Az index 1 százalékos eséssel indította a napot, melyből már majdnem felépült.

A keddi magyar munkaszüneti napon jelentős esést könyvelhettek el az európai vezető tőzsdeindexek a Japán feszültségek felfokozódása miatt.

A Magyar Telekom stagnálást mutat, 570 forinton jegyzik a papírt. Az egyedüli részvény a vezető papírok közül, mely emelkedni tud a MOL: 0,81 százalékot erősödött 22 805 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A Richter minimálisan, 0,26 százalékkal veszített értékéből, 37 400 forinton áll. Az OTP 1,04 százalékot esett 5 420 forintra.

Jelentősebben átrajzolta a képet a Japánban történt katasztrófa, elsősorban a keddi napon volt jelentősebb pánikszerű eladási hullám a vezető tőzsdéken. Ennek megfelelően a középtávú emelkedő trendet is törték a tőzsdék, amely a kilátásokat negatív irányba befolyásolta. Kérdés  azonban, hogy mennyire lesz tartós ez a hangulat, amennyiben nem érkezik  több negatív hír Japánból, akkor akár rövid távon is visszaállhatnak a  piacok a „régi kerékvágásba” - vélekednek a Raiffaisen elemzői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.