BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megijedt a forint a költségvetési hiánytól?

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye a februári hiányról okot adott a piaci szereplőknek, hogy aggódjanak a költségvetés kapcsán. Az eurót 272 forint felett jegyzik.

Az eurót 272 forint felett jegyzik, miután a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte a februári költségvetési hiányszámokat. A forint 271,6-os szinten állt az euró ellenében, mielőtt a gazdasági tárca közölte, hogy az éves költségvetési hiánycél 81 százaléka teljesült alig két hónap alatt. Ha a nemzetközi elemzői kommentárok negatívak lesznek a hiánnyal kapcsolatban a forint tovább gyengülhet.

A forint napközben szűk tartományban mozgott. Arra sem mozdult meg, hogy Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke elmondta: magas rangú kormányzati tisztviselő közölte vele, hogy „kemény harc” következik, ha nem mond le.

A monetáris tanács új tagjait pozitívan fogadta a piac, a forint stabil maradt, azonban negatív hír, hogy a négy tag helyett csak kettőt neveztek ki.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frank ára újra 210 forint felett tanyázik, miután a forint elvesztette előnyét délután, a nemzetközi hangulatromlásnak köszönhetően az euró gyengébb szintekre került a frankkal szemben. A pillanatnyi árfolyam 210,35 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.