BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem talál irányt a BUX, ahogy Európa sem

A BUX nem talált irányt, és a vezető európai indexek sem.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe nem talált irányt a kereskedés elején. A BUX 0,04 százalékkal emelkedett 22 849,44 pontra (+8,56 pont), pedig a forgalomra nem lehet panasz. A részvénypiaci forgalom 3,07 milliárd forinton alakult valamivel több, mint fél óra alatt.

A vezető részvények közül a Mol gyengült: 1,08 százalékot esett az olajpapír 23 740 forintra.

A Magyar Telekom 0,51 százalékot erősödött 588 forintra. A Richter 1,25 százalékos emelkedést mutat, 37 400 forintra kapaszkodott.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP 0,08 százalékos pluszban, 5 580 forintra erősödött. A vezető európai indexek sem találják az irányt. 0,04-0,5 százalékos emelkedést mutatnak.

Richter: 860 forintos osztalékjavaslat

A közgyűlési meghívó szerint az igazgatóság 860 forintos osztalékjavaslatot tett a 2010-es év eredményének terhére, amelyet minden valószínűség szerint jóváhagy majd a közgyűlés. Az osztalék mértéke megfelel a piaci várakozásoknak és csak hajszállal marad el saját 900 forintos becslésünktől - írja az Equilor.

A társaság megítélését a bejelentés nem befolyásolja, ebben a tekintetben a hazai gyógyszerkasszát érintő hírek állnak. A legfrissebb hírek szerint már érlelődik ezen a fronton az előrelépés, bár a végleges törvényjavaslatra még hónapokat kell várni. Az eddig megjelent részletekből (receptfelírás átalakítása, generikus termékek előtérbe helyezése stb.) nehezen számszerűsíthető a profithatás a gyógyszercégek esetében, ám a következő hetekben további részletekre számítunk.

A társaság megítélését a bejelentés nem befolyásolja, ebben a tekintetben a hazai gyógyszerkasszát érintő hírek állnak. A legfrissebb hírek szerint már érlelődik ezen a fronton az előrelépés, bár a végleges törvényjavaslatra még hónapokat kell várni. Az eddig megjelent részletekből (receptfelírás átalakítása, generikus termékek előtérbe helyezése stb.) nehezen számszerűsíthető a profithatás a gyógyszercégek esetében, ám a következő hetekben további részletekre számítunk. MOL: folytatódik az Akri-Bijeel mezőn a tesztfúrás A társaság bejelentése szerint mélyítik a kutatófúrást az Akri-Bijeel mezőn, ezzel a MOL érdekeltségén lévő második mezőn is újabb lendülettel zajlanak majd a vizsgálatok. A MOL 80%-os részesedéssel rendelkezik ebben a blokkban, míg az elmúlt hetek sztárja, a Shaikan mező 20%-os MOL érdekeltséggel működik.

A MOL tájékoztatása szerint leghamarabb 2017-ben indulhat meg a kereskedelmi t. A teszteredmények menetközben a MOL megítélését is befolyásolhatják majd - áll az Eqilor elemzésében. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.