BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít a TakarékBank, csak a különadó ne fájna

Értékelés. A TakarékBank Zrt. 601 millió forintos adózott eredményt ért el 2010-ben, ez közel 60 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól – közölte a hitelintézet. A bank mérlegfőösszege 379,2 milliárd forintot ért el a múlt év végén, ez minimális mértékben bár, de szintén elmarad az egy esztendővel azelőttitől.

Mindezek ellenére a hitelintézet tavalyi eredményei nem tekinthetők rossznak, hiszen a nyereség nagymértékű csökkenése egyértelműen a pénzügyi szolgáltatókra kivetett különadó hatásával magyarázható. Utóbbi figyelembevétele nélkül ugyanis a TakarékBank adózás előtti eredménye csaknem elérte a kétmilliárd forintot, ez pedig több mint 14 százalékkal haladja meg a 2009-es esztendő eredményét.

A közlemény megállapítása szerint a még mindig kedvezőtlen makrogazdasági környezet ellenére a takarékszövetkezetek többségi tulajdonában álló TakarékBank tavaly is teljesíteni tudta, sőt felül is múlta az alapvető üzletpolitikai célkitűzéseit. A hitelintézet emellett – hangsúlyozza a közlemény – megerősítette a takarékszövetkezeti integrációt kiszolgáló teljes IT-hálózatot, új termékek bevezetésével és új tagok folyamatos csatlakozásával pedig stabilizálta a takarékok minden eddiginél szorosabb együttműködési formáját, a TakarékPont hálózatot is.

(A valamennyi értékesítési pontján azonos márkanév és logó alatt azonos lakossági termékeket kínáló TakarékPont hálózatban a múlt év végére 23 hitelintézet 343 fiókja szolgálta ki az ügyfeleket.) A TakarékBank hitelállománya 2010-ben 160 milliárd forintot tett ki, 8 százalékkal nőtt egy év alatt. A saját tőke 9,9 százalékkal, 14 milliárd forintra emelkedett.

A hitelintézet eredményeit kommentálva Brezina Szabolcs ügyvezető igazgató elmondta: „Miközben a válság megérintette a TakarékPontot és a takarékokat is, mi az ezáltal romló hatékonyság ellenére sem zártunk be fiókokat, sőt a folyamatos fejlesztésekre és az ügyfélkiszolgálás további tökéletesítésére koncentráltunk. Mindig is a lassabb, de biztonságosabb haladást, a megalapozott, stabil növekedést tartottuk szem előtt.” n B. M.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.