BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz több Philips-tévé - döntött az új vezér

A Philips új vezérigazgatója, Frans van Houten egyik első lépéseként megválik a cégcsoport valaha piacvezető tévégyártói ágazatától.

Európa legnagyobb szórakoztató elektronikai cikkeket gyártó vállalata 30/70 százalékos tulajdoni arányú közös céget hozott létre a hong-kongi TPV monitorgyártóval, a fennmaradó 30 százalékra pedig eladási opciója van. A valaha piacvezető cég nem bírta a versenyt olyan társaival, mint a Samsung és az LG Electronics.

Az átszervezési szakértőként is ismert Van Houven ebben a hónapban vette át a Philips irányítását. A cégvezető szerint meg kell vizsgálni a Philips több  mint 400 üzletágának nyereségességét, amiből arra lehet következtetni: további eladások is várhatóak a közeljövőben.

A valaha piacvezető Philips nem bírta a versenyt az alacsonyabb árakon szállító riválisaival, a cég forgalmának kevesebb, mint 10 százalékát szállító televízió-ágazat pedig 2007 óra mintegy egymilliárd euró veszteséget termelt. Az egység 3 600 dolgozónak adott munkát, őket szintén a TPV veszi át.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.