BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól indult a nap - Masszívan tartja magát az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,84 pontos emelkedéssel, 22.941,08 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,32 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül a Mol 0,02 százalékos erősödéssel 22805 forinton áll, a Magyar Telekom papírok kurzusa pedig 0,18 százalékos plusszal 546 forinton állnak valamivel fél tíz előtt. Az OTP részvényeinek az árfolyama viszont 0,82 százalékos csökkenéssel 5980 forinton áll, a Richteré szintén esett: 0,53 százalékkal 36000 forintra.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője elmondta, az amerikai tőzsdeindexek ismét emelkedéssel zárták az előző kereskedési napot. A hazai vezető részvények közül most az OTP a legerősebb, a 6000 forintos támasz "nagyon masszívan" tartja magát.

Úgy vélte a Mol árfolyam alakulása is érdekes lehet, 23000 forint fölött kellene zárnia az árfolyamnak az emelkedéshez. A forint az euróval szemben erősödhet, de a svájci frank nyugtalanítóan erős maradhat az elemző szerint.

Balásy Zsolt, a Concorde elemzője ezzel szemben úgy véli, hogy az elmúlt hetek eséséből a hét elejével már megtörtént a felpattanás is és most "semerre sem visz minket lendület". Ezért nullás nyitásra és kereskedésre számít a BÉT-en addig, amíg a fejlett piacok "nem teszik le a voksukat valamelyik irányba".

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 88,01 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel, 22.867,24 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények, az OTP kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.