BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfél éves csúcsra húzta a forintot bin Laden halála

A forint mérsékelten erősödött, a nyersanyagok ára csökkent, és a vezető részvényindexek feljebb tudtak kapaszkodni miután Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezérét. A svájci frank gyengült, közben a hazai deviza 177,2 alá erősödött a dollárral szemben.

A forint délelőtt mérsékelten erősödött az euróval szemben, és 264,3-as záróárfolyamról 264-es szintre erősödött. A svájci frankkal és az amerikai dollárral szemben jobban teljesített a hazai deviza.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy Oszama bin Ladennel egy amerikai kommandós csapat végzett, amely mérsékelten javuló kockázatvállalási étvágyat jelentett a világ tőle- és pénzpiacain.

Így ünneplik bin Laden halálát - Képek

A svájci frank gyengülni kezdett a vezető devizákkal szemben, ennek köszönhetően 206,25 forintos záróárfolyamról 205 forint közelébe süllyedt az alpesi deviza jegyzése a bankközi devizapiacon. Az amerikai dollár ára 178,5 forintról 177,2 forintra csökkent, amely másfél éves rekordot jelent.

Az európai tőzsdék mérsékelten erősödtek. A Standard & Poor’s 500 index 0,2, a Dow Jones ipari 0,25, a technológiai Nasdaq 0,1 százalékos emelkedést mutat ugyanekkor.

Oszama bin Laden halála után félhetünk csak igazán?

A BUX 0,45 százalékos emelkedéssel zárta a napot, 24 272 ponton. A Mol annak ellenére tudott emelkedni, hogy az olaj árfolyama 1,5 százalékkal csökkent. Az olajcég részvényeinek árfolyama 0,4 százalékot drágult 25 000 forintra.

A Mol zárás után közölte, hogy Dr. Horváth Gábor a MOL Nyrt. Igazgatóságának tagja, 2011. május 2-án 2.018 darab MOL részvényt értékesített 24 873 forint/darab átlagárfolyamon. A BÉT honlapján közleményben az olvasható, hogy a tranzakciót követően Dr. Horváth Gábor tulajdonában 12.927 darab MOL részvény maradt.

Az OTP 0,45 százalékkal került feljebb, 6 349 forinton jegyezték záráskor. A nap nyertese a Richter: 1,5 százalékot erősödött 37 870 forintra. Míg az osztalékfizetés előtt álló Magyar Telekom 0,66 százalékot esett 604 forintra.

A magyar államkötvények másodpiacán jelentős elmozdulás nem látható hétfőn. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai azt mutatják, hogy az egy éves állampapírok hozama 3 bázisponttal 5,85 százalékra csökkent, és a 3 éves kötvényeké 1 bázisponttal, 6,45 százalékra mérséklődött.

A 2028-ban lejáró államkötvényeknél 1 bázispontos hozamemelkedésről adott számot az adósságkezelő, a hozam 7,01 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.