BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővül a Siemens Magyarországon

A szeptember 30-án zárult üzleti évben száz fővel, csaknem kétezerre növelte magyarországi létszámát a Siemens csoport, és másfél éven belül újabb száz munkahelyet létesít.

De nem csak az alkalmazottak száma emelkedett: a csoportszintű árbevétel több mint 4 százalékkal, 93,64 milliárd forintra nőtt, a 7,14 milliárdos adózás utáni eredmény pedig 76,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet – mondta el Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az üzleti év eredményei közt sorolta fel a cégvezető a Daimler AG-vel kötött, negyven embernek munkát adó hosszú távú szerződést a kecskeméti Mercedes-gyár fényezőüzemének karbantartására. A cég építette ki az autógyár energiaelosztó rendszerét is.

A Siemens az elmúlt üzleti évben a Késmárk utcai telephelyen 850 millió forint értékű gyártási és infrastrukturális beruházásokat hajtott végre, a Rákóczi Ferenc úti telephelyen pedig tovább bővült a transzformátorgyártó kapacitás a 907 millió forintos fejlesztéseknek köszönhetően.

A 2010–11-es üzleti évben 43,7 milliárd forintra nőtt a Siemens által magyar kis- és középvállalkozásoktól vásárolt termékek és szolgáltatások értéke, ez jelentős növekedés az előző évi 38 milliárdhoz képest. Ebből 21 milliárd forintot tesznek ki a Siemens külföldi vállalatai számára Magyarországon vásárolt termékek és szolgáltatások, ami szintén jóval több az előző üzleti év 18,2 milliárd forintjánál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.