BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hazai piac: Semmi jele ünnepi hangulatnak - Figyeljük az OTP-t!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 38,56 pontos csökkenéssel, 16.886,33 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,23 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint folytatódik a pesszimizmus az euróval kapcsolatban a világban, így az esés is, de úgy véli, hogy mindennek nincs hatása a magyar piacra. Várakozása szerint azért még folytatódhat az árak erodálódása reggel és a nap folyamán is. Hozzátette: egyelőre semmi jele annak, hogy lesz itt még ünnepi hangulat is, az alacsony forgalmakat kivéve.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője úgy látja, hogy szerda reggelre némileg javulni látszik a nemzetközi befektetői hangulat. Előző nap este a tengerentúli indexek csökkenéssel zárták a kereskedést, mivel az amerikai befektetőket elkedvetlenítette a Fed közlemény, amelyben a jegybank szerepét betöltő szervezet a jelentős világgazdasági kockázatokra hívta fel a figyelmet.

Hozzáfűzte, hogy ennek ellenére a hazai piac jól tartotta magát az elmúlt napokban. Az elemző szerint az OTP esetében a 3.000 forintos, míg a Mol árfolyamában a 17.500 forintos támaszt érdemes figyelni, ezek letörése hozhat trendszerű gyengülést. Amíg a szintek felett mozognak a részvények, akár az árfolyam emelkedés is bekövetkezhet.

A BUX 197,07 pontos, 1,15 százalékos csökkenéssel, 16.924,89 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.