BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sűrű év a közösségi közlekedésben

Közelmúltbeli kinevezéséhez képest egy éve van Fónagy János közösségi közlekedésért felelős kormánybiztosnak, hogy koordinálja, lényegében levezényelje a két hete elfogadott közlekedési törvényben megfogalmazott feladatok egy nagy csomagját.

Ilyen a minden érintett személyszállító társaságra kiterjedő egységes menetrend létrehozása, az utazási tarifa- és a kedvezményrendszer egységesítése és megújítása, a közlekedési társaságok átalakítása, valamint a társaságok ingatlanvagyonának rendezése. Mindezzel a törvény azon elvárása szerint jár el, amely alapján a szabályozásnak az egyénivel szemben a közösségi közlekedést, s azon belül is a kötött pályást kell preferálnia. A törvény annak az előírásával máris segíti a tömegközlekedési vállalatok gazdálkodásának stabilitását, azon keresztül pedig hitelképességét, hogy előírja: ezentúl az államnak legalább 3, de estenként 5 éves időszakra kell megrendelnie a személyszállító társaságok szolgáltatásait.

További részletek a mai Világgazdaságban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.