BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A V4-ek nem hagyják diszkriminálni az atomenergiát

A V4-ek miniszterelnökei közös nyilatkozatot tettek arról, hogy védelmi együttműködést kötnek. Közös hadgyakorlatokat fognak tartani, és 2015-ra közös katonai egységeket szerelnek fel.

A miniszterelnökök kijelentették, hogy ezek nem fognak újabb költségeket jelenteni, hanem a tagországok költségvetésének hatékonyabb felhasználását jelenti. A közös alakulatok felállításával olcsóbb lehet a V4-ek számára.

Fontos döntés volt, hogy 2014-től 8 millió euróval megemelik a közös regionális alapot.

Mindannyian kiálltak az atomenergia felhasználása mellett, ezért egy közös fellépést alakítanak ki az EU-ban, hogy minden tagországnak szuverén joga lehessen arra, hogy saját maga döntése el miként alakítja ki saját energiaszükségletét.

Orbán Viktor azt mondta, hogy diszkriminálják az EU-ban a nukleáris energiát, ami ellen fel szeretnének lépni.

Megállapodtak arról is, hogy támogatják a palagáz-készletek kitermelését. Újabb kereskedelmi egyezményeket írtak alá, és lesz egy közös külföldi V4-es képviselet Vietnámban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.