BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Javította az OTP osztályzati kilátását az S&P

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank besorolásainak kilátását pénteken a Standard & Poor's, egyebek mellett a magyar gazdaság stabilizálódásával indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő pénteken Londonban közölte, hogy a kilátásjavítással együtt megerősítette a két OTP-bank hosszú és rövid távú "BB/B" osztályzatát, amely megfelel a Standard & Poor''s magyar szuverén adósosztályzatának.

Az S&P a kilátásjavítás indoklásában kiemelte, hogy megítélése szerint a magyar gazdaság helyzete stabilizálódik. A cég javította a magyar gazdaságra adott növekedési előrejelzését is, és most már 2 százalék körüli átlagos bővülést vár a 2014-2015-ös időszakra.

A Standard & Poor''s március végén stabilra javította Magyarország hosszú futamú államadós-besorolásának kilátását is az addigi negatívról, és az OTP-csoport pénteki osztályzati kilátásjavításában ennek is szerepe volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.