BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés az OTP devizahiteles perében

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Fővárosi Törvényszék az OTP Ingatlanlízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében is.

A bíróság azt kezdeményezi, az Alkotmánybíróság mondja ki, hogy a devizahiteleseket megsegítő első törvény számos rendelkezése alkotmányellenes.

A bíróság azt kezdeményezi, az AB mondja ki, hogy a devizahiteleseket megsegítő első törvény számos rendelkezése alkotmányellenes - ismertette a hétfői tárgyaláson a bíró. Hozzátette, hogy az eljárást az AB döntéséig felfüggeszti. Az Alkotmánybíróság soron kívül, legfeljebb 90 napon belül dönt a kérdésről.

Az eddig tárgyalt, több mint 60 per döntő többségében kezdeményezték a felperes hitelintézetek, hogy a bíróság függessze fel az eljárást és kérjen normakontrollt az AB-től, de ezt a legtöbb esetben elutasította a bíró. Elfogadta azonban az indítványt az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, az összevontan tárgyalt OTP Bank és OTP Jelzálogbank, valamint hétfőn az OTP Ingatlanlízing esetében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.