BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vándormadarak előnyben

INTERIM MENEDZSMENT Van, ahol előny a hűség. Van, ahol hátrány. Az üzleti élet fejlődése hozta úgy, hogy néha fontos posztokra is csak rövid időre vesznek fel képzett szakembereket. Most másodszor díjazták a „hűtlenséget”.

„Egy ismerős cégvezető hívott fel nemrégiben, mondván, szeretne interim menedzser lenni, mivel megszűnt a vezetői megbízatása. Telefonon annyit kérdeztem, hol dolgozott addig? Kiderült, jó harminc évet ugyanazon a munkahelyen. Neki csak azt tanácsolhattam, ne legyen interim menedzser, egy ilyen hűséges, egy munkahelyhez ragaszkodó típus nem tudná elviselni az interim menedzserek túlságosan is változatos munkáját” – világította meg Fekete István, az Interim Kft. partnere a szakma tartalmát. E munka lényege ugyanis az, hogy célirányosan rövid ideig – akár néhány hónapig – egy meghatározott feladatra beáll egy céghez a jól képzett szakember, s amikor elvégezte a feladatot, elmegy. Ilyen megbízatással akár a szakma legjobb erőit lehet csatasorba állítani, olyanokat is, akiket egy cég hosszú távon nem tudna megfizetni.

FŐ A VÁLTOZATOSSÁG! Ez a szakma a „vándormadaraknak” kedvez – fogalmazódott meg az Év interim menedzsere díj átadásán. Fekete István, Steiner László és Tóth Tamás alapította az elismerést, hogy az általuk immár jó tíz éve itthon elindított szakma kiemelkedő teljesítményét évente egyszer így is elismerjék. „Ez a munka amolyan „try and buy” jellegű foglalkoztatást jelent, egyfajta magas szintű próbaidőnek is megfelelhet a megbízás. Ritkán előfordul, hogy az együttműködés olyan jól sikerül, hogy a megbízó nem engedi tovább az ideiglenes menedzsert. De ez nem gyakori, hiszen általában olyan típusú emberek dolgoznak így, akik igénylik a változatosságot, munkahelyben, megbízatásban is” – mondta Tóth Tamás, az Interim Management Resourcing Kft. partnere.

További részletek a manager magazin 2015. februári számában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.