BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kéthavi csúcs közelében volt a forint

A kedvező nemzetközi hangulat ellenére a BUX értéke 0,7 százalékot esett pénteken, amihez átlag feletti, 9,1 milliárd forintos forgalom párosult. Az összes magyar blue chipet adták a befektetők: a Mol árfolyama 0,6 százalékot esett, és 13 015 forinton fejezte be a kereskedést azt követően, hogy kiderült, emelkedtek az amerikai olajtartalékok, és esett az olajár. Az OTP árfolyama 1,2 százalékot esett, és 5670 forinton zárta a kereskedést, amiben az is szerepet játszott, hogy az 5850 forintos szint nagyon erős technikai ellenállásnak bizonyult, és nem sikerült első próbálkozásra áttörni. A Richter árfolyama 0,3 százalékot csökkent, és 4700 forinton fejezte be a kereskedést, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékot csökkenve 386 forinton zárt.

Kéthavi csúcs közelében járt pénteken a forint az euróval szemben, ez a 309-es szintet jelentette, ami technikai szempontból fontos tartomány. Abban az esetben, ha sikerül tartósan áttörni az itt található ellenállási zónát, akkor megnyílik az út a forint tovább erősödése előtt. A dollárral szembeni jegyzések 272,5 fölött tartózkodtak pénteken, a késő délutáni órákban, míg egy svájci frankért közel 286 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.