BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két kisrepülő ütközött össze Gödöllőnél, négy halott

Két kisrepülőgép ütközött össze vasárnap reggel Gödöllő és Isaszeg között, négy ember meghalt - közölte Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint egy C-182-es és egy Piper-28-as gépe ütközött össze.

A katasztrófavédelem szóvivője korábban azt mondta, hogy noha egy szemtanú két kisgép ütközéséről számolt be, jó ideig csak egy roncsot találtak a gödöllői arborétum fás, bokros területén. A gépben két felnőtt és egy gyerek utazott, mindhárman szörnyethaltak.

A másik roncsot rendőrök és tűzoltók csatárláncban kezdték keresni, és légi felderítés is folyt, végül egy honvédségi helikopter fedezte fel és azonosította a lezuhant gépet. Az első jelentések szerint a kisrepülőben csak a pilóta ült, aki életét vesztette.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a katasztrófavédelem ügyelete 9 óra 28 perckor értesítette a Magyar Honvédség Légi Vezetési Központját egy eltűnt kisrepülő miatt - tudatta a tárca.

A légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat helikopterének felszállását. A Piper-28 típusú kisgépet 11 óra 25 perckor fedezte fel a helikopter, a terepviszonyok miatt azonban nem tudott leszállni, ezért a földi egységeket irányították a helyszínre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.