BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma megtudjuk, mit vár tőlünk az IMF

Hamarosan publikálja tavaszi előrejelzését az IMF, a mai jelentésben most először közlik majd a várható 2018-as számokat is.

Ma publikálja az IMF tavaszi előrejelzését, melyet a szervezet és a Világbank közös kétnapos ülése követ április 21-23 között Washingtonban.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Christine Lagarde Fotó: AFP Christine Lagarde Fotó: AFP[/caption]Christine Lagarde nyilatkozata az ülés előtt kifejezetten optimista hangot ütött meg, amikor arról beszélt, hogy a világ gazdasági fellendülése erőre kapott. Magyarországon a 2016 őszi előrejelzés 2016-ra 2 százalékos, 2017-re pedig 2,5 százalékos átlagos GDP növekedési ütemet jelzett előre - olvasható az Equilor reggeli elemzésében.

Az éves átlagos inflációt 2016-ra 0,4 százalékon, 2017-re pedig 1,9 százalékon prognosztizálta az IMF. A GDP arányos államháztartási egyenleget tekintve 2017-re 2,7 százalékos hiányt vártak.

Márciusi budapesti látogatásuk után a valutaalap szakértői megállapították , hogy az EU-források lehívásának gyorsulása segíthet felpörgetni a GDP-t, és a bérnövekedés is kedvezően hat, hiszen támogatja a fogyasztást. Ugyanakkor a gazdasági növekedést az euróövezet gazdaságának törékenysége, a globális kereskedelem lassulása, valamint az európai és az amerikai monetáris politika változásai is veszélyezteti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.