BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Észak-koreai vírus fertőzte a tőzsdéket

A befektetők a kockázatosabbá váló részvénypiacok helyett a menedékül szolgáló termékeket keresték.

Estek a főbb tőzsdeindexek a héten: az Észak-Korea és az Egyesült Államok közti konfliktus kiéleződése éreztette negatív hatását a kereskedésben. A vezető európai és amerikai indexek kedden, szerdán és csütörtökön is estek, a Dow Jones és az S&P 500 márciusban, a Nasdaq júniusban teljesített utoljára ilyen gyengén egy hét leforgása alatt. A befektetők a kockázatosabbá váló részvénypiacok helyett a menedékül szolgáló termékeket keresték. A japán jen erősödött a héten a főbb devizákkal szemben, az arany és az ezüst ára viszont felfelé indult még úgy is, hogy a vezető árupiaci indexek csütörtökre lefelé vették az irányt.

A koreai válságot a BÉT-en is megérezték, de a BUX csütörtök-péntekre magához tért, és enyhe, 1 százalék alatti pluszban zárta a hetet. A vezető papírok átvészelték a kedvezőtlen nemzetközi fejleményeket, a pozitív tartományban zárták a heti kereskedést. Az OTP papírjai pénteken kerek 10 ezer forinton zártak, amellyel éves csúcsára ért az árfolyam, egyedül a Richter vesztett értékéből, a gyógyszeripari cég jegyzése közel egy hónapja esik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.