BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Green,City,-,Double,Exposure,Of,Lush,Green,Forest,And

Virágzik a svájci-magyar klímavédelmi együttműködés

Svájc magyarországi nagykövete szerint a két ország kapcsolata a klímavédelem terén példás. A svájciak támogatásával többek között víztisztítási programok is zajlanak Magyarországon.

A klímaváltozás folyamata nem visszafordítható, ám lelassítható, és erre kell törekedni Európában mindenhol – mondta Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete egy Balatonfüreden megszervezett, klímavédelemmel kapcsolatos eseményen.

Green,City,-,Double,Exposure,Of,Lush,Green,Forest,And, klímavédelem,
A klímavédelem korunk egyik legfontosabb kihívása / Fotó: Shutterstock

Az 56. Kékszalag vitorlásversennyel párhuzamosan rendezett sajtótájékoztatón szó esett a két ország közt zajló klímavédelmi programokról, célokról és törekvésekről, ahogy az energiahatékonyság témakörét is körüljárták a felek. Az eseményen elhangzott, hogy

Svájc és Magyarország együttműködése kifejezetten gyümölcsöző a klímapolitika és a környezetvédelem területén, 

kiváltképp 

Jean-Francois Paroz kiemelte: ez a Magyarország és Svájc közti, virágzó kapcsolat teszi lehetővé, hogy együtt egy szebb jövőt hozzunk létre, aminek nem kis része lesz a Zero Energia Missziót 2050-re teljes egészében megvalósítani. A nagykövet hozzátette, svájci támogatással jelenleg is zajlanak víztisztítási programok Magyarországon, mivel a jövőt érintő egyik legfontosabb feladat a vízmegtartási kapacitások növelése.

Ha a fogyasztás nő, akkor természetesen a kibocsátás is nő. Ezért kiemelten fontos lesz a jövőben, hogy még ha importenergiára szorulunk is, azt ne fosszilis, hanem megújuló forrásból szerezzük be

– fejtette ki Paroz, hozzátéve, hogy Svájcban a napenergiából és a vízből szerzett elektromosságra, míg hazánkban elsősorban a geotermikus energiaforrásokra lenne érdemes hagyatkozni a jövőben.

MFB ESG
 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.