BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karbonkarosszériából épül a 410 milliós Shelby Cobra

A Classic Restorations műhely műanyag, egészen pontosan karbonkarosszériás autókat is készít. Az utóbbi technológiát választották ki arra, hogy a Shelby American hatvanadik születésnapját ünneplő Diamond Edition limitált széria alapját adja, az elsővel már el is készültek.

A Brothers’ Composite műhelyben gyártották a mindössze 40 kilogramm tömegű karosszériát, amelynél úgy helyezték el a karbonszöveteket, hogy a minta tökéletesen illeszkedik, tehát nem feltétlenül kell fényezéssel eltakarni a külsőt. A műszaki részletekről egyelőre csupán annyit árultak el: a Classic Restorations számos módosítást hajt végre a felfüggesztésen, hogy a sofőrnek legyen esélye a kompresszorral több mint 800 lóerősre feltuningolt, 5,0 literes Coyote V8-assal felszerelt autó megzabolázására.

A váltó a Tremec T56-os hatfokozatú, kézi kapcsolású egység, elöl hat-, hátul négydugattyús Wilwood fékeket használnak, hátra független kerékfelfüggesztés kerül. A mindössze tíz példányban készülő Shelby Cobra Diamond Edition ára 1,2 millió dollár, vagyis 410 millió forint, és nem alkalmas a közúti használatra, azaz pályaautónak szánják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.