BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feljelentés a botrányos kerékpártender-ügyben

Ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Posta a közbeszerzési szabályok megsértése miatt a kerékpár tender ügyében - jelentette be Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője.

A Magyar Posta Zrt. igazgatósága a felügyelő bizottság javaslatára döntött arról, hogy a társaság ismeretlen tettes ellen tegyen büntetőfeljelentést közbeszerzési szabályok megsértése miatt.

A szóvivő elmondta: a posta vezető testülete arról is döntött, hogy a társaság alakítsa át a beszerzési és eszközgazdálkodási szabályzatát. Abban pontosan határozza meg, milyen értékű beszerzéseknél milyen szintű vezetők részvétele kötelező a jövőben. A szabályzatok átalakításakor, az előírások meghatározásakor a Magyar Posta külső szakértőket is bevon.

Tomecskó Tamás utalt arra, hogy a társaság belső vizsgálata megállapította, Gergely László mellett a beszerzési bizottság többi tagja is mulasztott, az igazgatóság döntése értelmében ellenük munkaügyi eljárások indulnak.

A posta szóvivője közölte, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság hétfői döntésében megállapította, hogy a Magyar Posta és a Cronopont Kft. között megkötött szerződés érvényes, továbbá az összeszerelés azonos a gyártással.

Tomecskó Tamás közölte, hogy a Magyar Posta haladéktalanul egyeztetést kezdeményezett a győri székhelyű céggel, és felszólította a vállalkozót a szerződés szerinti teljesítésre. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak a Cronopont Kft.-vel - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.