BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány csúcstalálkozót kezdeményez a Nabuccóról

Nabucco-csúcsot kezdeményez a kormányfő a gázvezeték-beruházásban a tervek szerint részt vállaló, illetve a vezetéket potenciálisan gázzal feltöltő országok részvételével.

A magyar kormányfő kedden a türkmén fővárosban három miniszterelnök-helyettessel folytatott tárgyalásokat a kereskedelmi, ipari és mezőgazdasági-élelmiszeripari együttműködést lehetőségeiről, a bankszektor és a pénzügyi szféra fejlesztési kérdéseiről, és természetesen az energiaszektort felügyelő azeri kormányilletékesekkel is tárgyalt - tudósít a KlubRádió az MTI alapján.

 

Szerdán továbbrepül Asgabatba, ahol megbeszéléseket folytat Gurbanguly Berdimuhamedow köztársasági elnökkel. "Itt az ideje, hogy a szakértői egyeztetések után egymás szemébe nézve foglaljunk állást a felmerülő problémákról" - mondta Gyurcsány Ferenc asgabati megbeszélései előtt. Az MTI kérdésére válaszolva hangsúlyozta: a türkmén elnöknek is felveti a Nabucco-csúcsra vonatkozó magyar javaslatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.