BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Léghajó a Boeingtől - Ön utazna ilyennel? Galéria

Héliummal töltött léghajókat kezd építeni a Boeing. Az amerikai repülőgépgyár a léghajó licencének birtokosával, a SkyHook céggel közösen lát hozzá a fejlesztéshez - írja a Financial Times Deutschland.

A légcsavarokkal meghatott léghajó 40 tonnás szállítmányokat tud majd akár 320 kilométeres távolságon is mozgatni tankolás nélkül, úgy, hogy a teher kötélen a léghajó alatt függ.

A Boeing szerint nagy a kereslet egy ilyen a járműre, főleg a nehezen megközelíthető helyeken folyó építkezéseken, például a kanadai hegyvidéken épülő olajtárolók esetében. Németországban, 2002-ben a CargoLifter nevű német cég hasonló léghajó építésébe fogott, de a részvénytársaság két év alatt tönkrement. Újjáéled mindeközben a Zeppelin-Luftschifftechnik is.

A cég májusban jelentette be, hogy megrendelést kapott immár negyedik léghajójára az Egyesül Államokbeli Airship Ventures cégtől. A léghajó 70 évvel a Zeppelin gyártotta Hindenburg német léghajó amerikai lezuhanása után ismét átkel az óceánon. A léghajó San Franciscoban turistákat fog majd városnézésre szállítani, illetve reklámkampányokat szerveznek vele.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.