BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Betiltják a Kindertojást?

A gyermekek és felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvendő Kindertojás alighanem végnapjait éli. A csokitojás és a műanyag meglepetésjáték kombinációja ugyanis - egy új német élelmiszerbiztonsági jogszabály-javalat szerint – túlságosan veszélyes.

A Ferrero 1974-ben dobta piacra a Kindertojást, ami azóta komoly karriert futott be, és mára már igazi klasszikusnak számít az édességek között. A karriernek azonban úgy tűnik vége, a német parlament ugyanis a gyermekek biztonságára hivatkozva indexre tenné az élelmiszert játékkal ötvöző termékeket - írja a Die Welt.

A parlament szakbizottsága által kidolgozott javaslat persze nem csak a Kindertojást érintené, többek közt a Cornflakes sem tehetne több játékot a dobozba, „nehogy a gyerekek összetévesszék a játékot az élelmiszerrel.”

Az évente többmillió tojást értékesítő frankfurti Ferrero édességgyár szóvivője szerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy az élelmiszer-játék kombináció bármiféle veszélyt hordozna. A Kindertojásban lévő játék ráadásul egy jól elkülöníthető kapszulában található - fogalmazott a szóvívő.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.