BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Siralmas negyedévet könyvelhet el a Toyota

A világ második legnagyobb járműgyártójának számító japán Toyota Motor Corp. adózott eredménye öt év óta a legnagyobb mértékben 28 százalékkal 353,7 milliárd jenre (3,2 milliárd dollár) csökkent üzleti évének második negyedében. A vállalat elsősorban az Egyesült Államokban tapasztalható - a magas olajárak miatt bekövetkezett - keresletcsökkenhéssel magyarázza a drasztikus profitcsökkenést.

A Toyota árbevétele 4,7 százalékkal 6220 milliárd yenre esett vissza. A vállalat üzemi eredménye mintegy 57 százalékkal csökkent az Egyesült Államokban. Ezért Katsuaki Watanabe, a vállalat elnöke kezdeményezte, hogy szüntessék be a Tundra Pickupok és SUV terepjárók értékesítését az országban. Ezek iránti kereslet - nagy fogyasztásuk, s a magas olajárak miatt  - ugyanis jelentősen csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.