BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyanús a MÁV Cargo: milliárdos hűtlen kezelés miatt nyomoznak

Őrizetbe vette a rendőrség Kovács Imrét, a MÁV Cargo Zrt. vezérigazgatóját és két volt vasúttársasági vezetőt, mert a gyanú szerint hulladékként értékesítettek kétezer teherkocsit, amelyek még használhatók lettek volna. Az okozott kár meghaladja az egymilliárd forintot - írja a zoom.hu.

Az eset előzményeiről délután már mi is beszámoltunk: akkor azonban még nem lehetett tudni, kiket vett őrizetbe a BRFK, illetve, hogy melyik képviselő indította el az ügyet.

Az ügyet egy záhonyi MSZP-s képviselő, Szép Béla robbantotta ki azzal, hogy a legfőbb ügyészhez fordult a kétezer tehervagon eladása miatt - ugyanis a MÁV megtagadta kérését, hogy betekinthessen az értékesítés irataiba.

Szép Béla azt követően kezdett érdeklődni a teherkocsik eladása iránt, hogy a MÁV Cargo még tavaly árufuvarozási korlátozást jelentett be Záhony térségében; amit azzal indokoltak, hogy nincs elég tehervagon. A záhonyi képviselő a korlátozást vizsgálva bukkant arra az információra, hogy a MÁV, még öt évvel ezelőtt kétezer teherkocsit értékesített, feleslegesnek ítélve azokat.

Kovács az eladás idején a MÁV árufuvarozási üzletágát vezette. A MÁV Zrt. közlése szerint az eladás 2002 és 2003 között történt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.