BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bomba üzlet a Forma-1 - Akár harmincszoros megtérülés

Jövőre Abu-Dzabi, 2010-ben pedig Dél-Korea és India is Forma-1-es autóversenyt akar rendezni, az esemény ugyanis nemcsak országpropagandának, hanem üzletnek is jó - írja a HVG.

A müncheni céghelyű CNC tanácsadó cég által évente készített Formula Money összeállítás szerint az államok és az önkormányzatok tavaly összesen 275 millió dollárral támogatták a rendezvényt,a 17 futamból mindössze négy helyszín nem kapott központi pénzt. A londoni Financial Times napilap által ismertetett tanulmány szerint a most vasárnapi első  Forma-1-es futam, a szingapúri nagydíj 100 millió dolláros rendezési költségének 60 százalékát állta az állam, a többit Ong Beng Seng helyi milliárdos. Szigapúr a nagydíj révén 70 millió dollárra számít, elsősorban televíziós közvetítésekből, valamint a versenynek köszönhető idegenforgalmi bevételekből.

A legtöbb pénzt Bahrein és Kína szánja a száguldó cirkuszra. A monacói korány mindössze 4 millió dollárral szállt be a versenybe, de a kis összeg sokat fial: az utcai futam 120 millió dollárt hoz Monte-Carlónak, ami az egyik legmagasabb megtérülési arány. Az utcai futamok – amilyen az első szingapúri is volt – egyre népszerűbbek, és nemcsak a nézők kedvelik, de rendezők is, jóval kisebb ugyanis a beruházásigényük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.