BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csányi bízik a Molban, de eladta új részvényei 79 százalékát

Az olajcég felsővezetői kötvényeiket részvényre váltották, Csányi Sándor elnök-helyettes pedig két órán belül már el is adta új papírjai 79 százalékát, bár bízik a Molban.

Csányi Sándor, a Mol Nyrt. igazgatóságának alelnöke 2008. október 22-én 7453 Mol részvényt értékesített, darabonként 9812,27 forintért a BÉT-en, derül ki a Mol közleményéből. A befektetési szolgáltató az UniCredit Bank Hungary Zrt. volt. A tranzakciót megelőzően tulajdonolt 12 453 Mol részvényéből így 5000 maradt.

Csányi Sándor az ügylet kapcsán hangsúlyozta: „Bizalmam az olajipari társaságban töretlen. Ugyanakkor az átváltoztatható kötvény program keretében a Mol kötvényekre bankhitelt vettem igénybe. A kötvények átváltása miatt lejáró hitel törlesztéséhez jelent forrást a Mol részvények értékesítéséből keletkező bevétel. A tranzakció kapcsán indokolatlan és szükségtelen az előbbieken túlmutató okokat keresni.”

Csányi Sándor október 7-én már eladott egy 12 453 részvényből álló csomagot a BÉT-en, akkor még darabonként 14136,73 forintért. A mostani bejelentésben általa említett kötvényeket az olajtársaság többi felsővezetője is részvényre váltotta. Összesen 692 246 részvényhez jutottak, a fenti részvényeladás előtt mindössze néhány órával.

Tőzsdei közleményükben bejelentették, hogy a 2003. szeptember 1-i rendkívüli közgyűlésén jóváhagyott átváltoztatható kötvényprogram résztvevőiként 327 336 részvényhez jutottaka benyújtott 184 kötvény ellenében. A részvényeket egyúttal bevezették a BÉT-re. A Mol vezetői minden általuk birtokolt kötvényt átváltották. A most átváltottakkal együtt 692 246 Mol-részvény van az érintett vezetők együttes tulajdonában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.