BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reakciók a magyar-román foci-Eb-re - Gyurcsány már tárgyalt erről 2004-ben

A labdarúgó-szövetségek vezetői kommentálták Kolozsvár polgármesterének azon felvetését, miszerint hazánk Romániával közösen rendezhetne Eb-t.

Emil Boc „üdvözlendő magánakciójának” nevezte Paul Zaharia, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szóvivője Kolozsvár polgármesterének felvetését, miszerint a Ion Moina-stadion helyére tervezett új aréna felépülése után Románia Magyarországgal közösen megpályázhatná az Európa-bajnokság megrendezését. Románia csak akkor rendezhetne Eb-t, ha legalább négy, ötcsillagos minősítésű stadionnal rendelkezne, ám a legelső csak most épül Bukarestben – mondta a Krónikának Paul Zaharia.

Mindeközben Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az alábbi tájékoztatást adta az mlsz.hu-nak: Őszintén megtisztelő a polgármester úr által felvetett gondolat, de hozzánk eddig semmiféle értesítés, hivatalos megkeresés nem érkezett ez ügyben. Amennyiben sor kerül ilyesmire, akkor természetesen szívesen tárgyalunk erről a számunkra is újdonságot jelentő elképzelésről, de addig érdemben nincs mit mondani róla.

A közös román–magyar pályázat gondolata már korábban is felmerült: a két ország a 2012-es Eb megrendezésére is pályázott volna. Ennek érdekében 2004-ben Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter – Bozóky Imrével, a magyar szövetség korábbi elnökével együtt – Bukarestben tárgyalt a román sportvezetőkkel, ám a magyarok végül a horvátokkal közösen kandidáltak, sikertelenül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.