BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rövid négytojásos a legnépszerűbb - Körkép a száraz tészták forgalmáról

Ma már megközelíti az évi 27 milliárd forintot a száraz tészták hazai kiskereskedelmi forgalma - állapítja meg az ACNielsen Piackutató Kft. Értékben az eladások 21 százalékkal nőttek az elmúlt év október és ez év szeptembere között a bázisadatokhoz képest.

Mennyiségben több mint 52 ezer tonna tésztát adtak el a boltokban egy év alatt. A statisztikák szerint a fogyasztói átlagárak növekedtek az idén.

Egy kilogramm száraz tésztáért a boltokban augusztus-szeptemberben 514 forintot kértek: ez 15 százalékkal több az elmúlt évinél és 34 százalékkal haladja meg a tavalyelőttit. A legnépszerűbb terméknek továbbra is a rövid négytojásos tészta számít, mivel ez a forgalom több mint egyharmadát adja.

A nyolctojásos tészták részaránya némileg csökkent, de erősödött a tojás nélküli termékek pozíciója. A tésztapiacon jelentős súlyt képviselnek a kereskedelmi márkás termékek: az összes értékesített mennyiségből 38 százalékot képviseltek augusztus-szeptemberben, szemben a tavalyi 36, illetve a még korábbi 32 százalékkal. Az importtészták részesedése tovább csökkent: mennyiségben 2, értékben 1 százalékpont mínuszt regisztrált az ACNielsen. Így a bolti eladásból 4-4 százalék jut rájuk mennyiségben és értékben is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.