BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

AIG végjáték - Öt volt biztosítási vezető kerülhet börtönbe

Egy szövetségi bírói ítélete alapján az American International Group (AIG) részvényesei több mint 500 millió dollárt veszítettek bizonyos pénzügyi manőverek miatt. A döntés alapján öt volt vezető kerülhet börtönbe.

A biztosítási szektorban vezető beosztásban dolgozó érintettek közül négyen a General Re-nél dolgoztak, az ötödik menedzser az AIG alkalmazottja volt. Az öt embert többek között biztosítási csalásért, okirat hamisításért és az illetékes bizottságnak tett hamis vallomást miatt ítélték el – írja az AP.

A szakértők biztosítási alkalmazottak által okozott kárt korábban 544-599 millió dollár közé tették. Christopher Droney szövetségi bíró ennél alacsonyabb összegben ugyan, de elfogadta a mintegy 500 millió dolláros veszteség okozását.

Ez a tény és az, hogy a vizsgálatok szerint legalább 250 ember bizonyíthatóan a csalások áldozata lett, tovább növeli a kiszabható börtönbüntetés mértékét.

A hivatalos ítélethirdetéssel és a büntetésekkel kapcsolatban egyelőre nem adott tájékoztatást a bíróság. A próbaidőkkel foglalkozó bizottság jelentése 14-től 17 évig terjedő szabadságvesztést javasol az öt vádlottnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.