BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltolódó reptérvásárlások - Spekuláció áll a háttérben?

Nehéz idők járnak a repülőtéri privatizációkban érintett vállalatokra: mind az üzemeltetők/tulajdonosok, mind a vásárlók alig kiszámítható két-három évre készülnek.

Tavaly és az idén ugyan befejeződött néhány tranzakció, de több nagyot tovább tolnak, vagy lekerült a napirendről. Nyilvánvaló az érdekellentét: a tulajdonosok nem akarnak nyomott áron túladni az objektumokon, a vevőjelöltek meg kivárnak, hátha még lejjebb mehet az ár.

Budapesten a napokban globális fórumot tartottak a repülőtéri bizniszről. Ezen meglehetősen egyöntetű vélemény volt, hogy nem olyan rossz a légi közlekedés helyzete, mint azt a sajtó beállítja, de vannak aggasztó jelek.

Először is pénzügyiből immár gazdaságivá növi ki magát a válság, a cégek nagyon visszafogják a költéseiket, kevesebb főnököt utaztatnak Európán belül. A turizmus növekedése megreked a következő egy-két évben, mert az sem utazik majd, aki tehetné. Tömeges munkanélküliségre számítanak a gazdasági elemzők, a már megkezdődött gyárbezárások nyomán januártól felerősödik az elbocsátási hullám.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.