BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

GM: Az Opel nem eladó

Az anyavállalat General Motors pénzügyi válsága miatt nehéz helyzetbe került Opel autógyárral kapcsolatban szerda délelőtt Berlinben valóságos bombaként robbant a hír, amely szerint a napelemgyártással foglalkozó SolarWorld konszern bejelentette szándékát a gyár megvásárlására, illetve megsegítésére. A General Motors azonban nem sokkal később közölte, hogy az Opel nem eladó.

A magát a világ legnagyobb napelemgyártójának tartó bonni székhelyű SolarWorld szóvivője közölte, hogy a konszern átvenné az Opelt a General Motorstól, s Európa első "zöld" - azaz teljeséggel környezetkímélő - autógyárává fejlesztené ki. Értesülések szerint a cég 1 milliárd eurót ajánlott fel, ebből 250 milliót készpénzben, illetve 750 millió eurót bankhitel formájában. Az esetleges átvétel feltételéül a SolarWorld azt szabta, hogy az Opelnek minden kapcsolatot meg kell szakítania a General Motors anyavállalattal.

A General Motors azonban berlini értesülések szerint mindezt elutasította, azt hangoztatva, hogy "merő spekulációkról" van szó. Az elmúlt napokban ugyanakkor - legalábbis a német kormányzat részéről - egyfajta "kívánatos lehetőségként" említették az Opel esetleges megvásárlásának eshetőségét, amire azonban szakértők szerint aligha van mód. Az idézett vélemények szerint ez vonatkozik a SolarWorld ajánlatára is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.